Главная

http://dx.doi.org/10.15222/TKEA2018.4.14

УДК 621.31

Дослiдження характеристик кремнiєвих фотоелектричних перетворювачiв сонячних батарей при перегрiві

Іванченко О. В., Мазурик С. В., Тонкошкур О. С.

Ключові слова: кремнієвий фотоелектричний перетворювач, сонячна батарея, вольт-амперна характеристика, вольт-ватна характеристика, термообробка.

Останнім часом сонячні батареї стають одним з найбільш бажаних джерел відновлюваної електричної енергії, а отже зростають вимоги до їхньої надійності, зокрема до збереження основних функціональних властивостей після перебування за підвищених температур. У даній роботі досліджувалося одне з важливих питань, що виникають при розробці схемотехнічних пристроїв захисту елементів сонячних батарей від електротеплових перевантажень — вплив перегріву фотоелектричних перетворювачів на їх функціональні властивості.
Наведено результати досліджень вольт-амперних і вольт-ватних характеристик монокристалічних кремнієвих фотоелектричних перетворювачів сонячних батарей, які пройшли термообробку за підвищеної температури (до 150°С) протягом різного часу (до 6 год) за умов освітлення і в темновому режимі в розімкненому та короткозамкненому станах. У досліджених температурному та часовому діапазонах не було виявлено значних змін основних функціональних характеристик і параметрів.

Україна, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Опис статті для цитування: Иванченко А. В., Мазурик С. В., Тонкошкур А. С. Исследование характеристик кремниевых фотоэлектрических преобразователей солнечных батарей при перегреве. Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2018, № 4, с. 14-20. http://dx.doi.org/10.15222/TKEA2018.4.14

Cite the article as:: Ivanchenko A. V., Mazurik S. V., Tonkoshkur A. S. Investi gation into the characteristics of silicon photovoltaic converters of solar batteries in case of overheating. Tekhnologiya i Konstruirovanie v Elektronnoi Apparature, 2018, no. 4, pp. 14-20. http://dx.doi.org/10.15222/TKEA2018.4.14

Зберегти повну версію статті